زمونږ په اړه

ریاست ارتقای کیفیت و اعتباردهی (QAAD)

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

پیام ریاست ارتقای کیفیت و اعتباردهی

امروز نیازمندی فزاینده به تحصیلات عالی در افغانستان موجود است، که مستوجب توجه بیشتر به کیفیت است. با این حال نهادهای تحصیلات عالی کشور با اینکه دست آوردهایی در یک دهه اخیر داشته است، چالش‌ها و مشکلات فراوانی نیز فرا راه آنها قرار داشته و دارد. سیستم تحصیلات عالی کشور از سابقه معتبر و شناخته شده در منطقه برخوردار بود، که متأسفانه تقریباً در سه دهه جنگ دچار صدمات و ناهنجاری‎های گسترده‏ی شده است. دیدگاه ستراتیژیک تحصیلات عالی در کشور بیان می‏دارد که “ایجاد یک سیستم تحصیلات عالی دولتی و خصوصی با کیفیت عالی که جوابگوی نیاز‎های رشد و انکشاف افغانستان باشد، منتج به بهبود رفاه عامه گردیده، به ارزش‏های ملی پابند بوده، مجهز به دانش پیشرفته علمی و دارای مدیریت عالی بوده و در سطح بین المللی دارای اعتبار و جایگاه برجسته باشد.” روی این اصل، انتظار بر این است که مسؤولیت پذیری‎ها و عملکرد نهادهای تحصیلات عالی دولتی و خصوصی طوری تبارز کند که اصل دومی که رسالت تحصیلات عالی در زمینه فراهم نمودن دسترسی برابر به تحصیلات عالی، برای افراد واجد شرایط علمی و اکادمیک باشند انجام پذیرد. نهادهای تحصیلات عالی باید توان ارایۀ تدریس، تحقیق و خدمات باکیفیت را داشته باشند و فارغ التحصیلانی را تقدیم جامعه نمایند که توان رقابت از نگاه دانش با معیارهای جهانی را داشته باشند و در رشد اقتصادی-اجتماعی افغانستان سهمگیری فعال داشته باشد.

کیفیت در نهاد های تحصیلات عالی کشور مستلزم کار زیاد، شفافیت، ارزیابی های دوامدار، تطبیق برنامه های تضمین کیفیت و بالاخره اعتباردهی می باشد. نهادهای تحصیلی ‌منحیث یک جریان برای حفظ پویایی داخلی خود و تعامل بیرونی محتاجِ برنامه ریزی آینده نگر، ارتقای کیفیت مداوم و بهبود روش‌‌‏های کاری خود اند، از جمله لازم است تا برنامه ریزی درسی، شیوه‎های تدریس، تحقیق، سازماندهی، نحوه ارایۀ خدمات و اداره بهتر را قابل انعطاف وبه روز سازند. تقویت برنامه های تضمین کیفیت و اعتباردهی در نهاد های تحصیلات عالی کشور در اولویت های کاری استراتیژی ملی و وزارت تحصیلات عالی افغانستان قرار دارد.

این ریاست از طریق ارزیابی‌ها، بازدیدها و رهنمایی‌ها برای ارتقای کیفیت و اعتباردهی نهادهای تحصیلی افغانستان عملکرد مستمر دارد تا باشد نهادهای تحصیلی را معیاری، با کیفیت و معتبر سازد.

با احترام

پوهاند حاجی محمد نعیمی

رییس ارتقای کیفیت و اعتباردهی